Babygroep Kinderdagverblijf Hoorn

De blauwe groep is een babygroep waar kinderen van 0-2 jaar worden opgevangen. De groepen zijn specifiek ingericht voor de baby’s. Er heerst een rustige en gezellige sfeer op de babygroep. De jongste baby’s volgen hun eigen ritme en krijgen individuele activiteiten aangeboden. De dreumesen leren om naast elkaar te spelen en samen een activiteit uit te oefenen. Er wordt met de dreumesen rustig toegewerkt naar het volgen van een vast ritme ter voorbereiding op de verticale groep.

De kinderen houden zoveel mogelijk hetzelfde dagritme aan als thuis, waar wij de aansluiting zoeken voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Naast een veilige basis is structuur en voorspelbaarheid aangenaam voor kinderen. Bij een duidelijke structuur en voorspelbaarheid kunnen kinderen zich voorbereiden op wat komen gaat. Dit zorgt niet alleen voor rust maar ook voor emotionele veiligheid.

Naast de structuur van het dagritme zijn er speciale dagkaarten. De dagkaarten laten de kinderen zien in welke volgorde de activiteiten die dag plaatsvinden.

In de ochtend worden de dagkaarten met de kinderen doorgenomen. Tijdens dit moment worden de kinderen tevens voorbereid op de activiteiten die voor deze dag gepland staan.

Daarnaast vertellen de pedagogisch medewerkers bij elk eetmoment wat de volgende activiteit zal zijn. Ook dit gebeurt aan de hand van de dagkaarten om het ook visueel te maken voor de jonge kinderen.

Naast een veilige basis is structuur en voorspelbaarheid prettig voor kinderen. Bij een duidelijke structuur en voorspelbaarheid kunnen kinderen zich voorbereiden op wat komen gaat. Dit zorgt niet alleen voor rust maar ook voor emotionele veiligheid.

Naast de structuur van het dagritme zijn er dagkaarten. De dagkaarten laten de kinderen zien in welke volgorde er activiteiten plaatsvinden.

In de ochtend worden de dagkaarten met de kinderen doorgenomen, binnen dit moment worden de kinderen tevens voorbereid op de activiteiten die voor de dag gepland staan.

Daarnaast vertellen pedagogisch medewerkers bij elk eetmoment wat de volgende activiteiten zal zijn, ook dit gebeurt aan de hand van de dagkaarten.

De babygroep is een groep voor de allerkleinste kinderen. Er is hier veel persoonlijke aandacht voor elk kind.

De kinderen hebben op de groep de rust en ruimte om rustig de dag door te brengen. Doordat hier kinderen verblijven in dezelfde leeftijdsgroep is er veel ruimte voor leeftijdsgerichte activiteiten.

Hygiëne vinden wij heel belangrijk op ons kindercentrum. Daarom heeft elk kind zijn eigen bed waarin hij/zij gaat slapen.

Iedere groep heeft een aantal vaste pedagogisch medewerkers voor het waarborgen van het gevoel van veiligheid van elk kind. Elk kind krijgt een mentor aangewezen. De mentor is het aanspreekpunt voor de ouders om de ontwikkeling en het welbevinden van het kind te bespreken.

Elke medewerker binnen Amira Kindercentrum heeft een certificaat voor het werken met baby’s. Dit is een specialisme voor het omgaan met onze jongste en meeste kwetsbare doelgroep.

Binnen Amira Kindercentrum geven we zoveel mogelijk gehoor aan de behoefte van baby’s om gedragen te worden en gebruiken hier o.a. draagzakken voor. Op deze manier komen wij tegemoet aan de behoefte aan emotionele veiligheid en geborgenheid van de baby. Wij gebruiken draagzakken van het merk Marsupi.

Helemaal te gek

Bruno wil er niet meer weg. Fantastisch personeel 🙂

Jeroen Pernot
Dagritme
Activiteiten
Buitenspelen
Wennen

Vestigingsmanager

Jennifer is leidinggevende van zowel locatie Zaandam als Hoorn. Tijdens haar studietijd heeft zij altijd gewerkt op verschillende kinderdagverblijven in Amsterdam. Belangrijk vindt zij dat kinderen een rugzak meekrijgen voor hun verdere levensjaren en daar draagt zij graag haar steentje aan bij.

Zij ziet het werken in de kinderopvang als het overnemen van de oudertaken voor de uren dat de kinderen bij Amira Kindercentrum verblijven.
Daarnaast houdt zij van creativiteit en bewegelijkheid en dit is dan ook waar Amira Kindercentrum voor staat. Jennifer gaat over personele bezetting en kunt u ook altijd benaderen met vragen over kindcontracten, inschrijvingen en rondleidingen.

Jennifer
Jennifer Vestigingsmanager
Pedagogisch medewerkers