Wennen

Voor zowel ouders als kinderen kunnen de eerste dagen kinderopvang erg spannend zijn. De kinderen krijgen allemaal nieuwe prikkels binnen. Zij maken kennis met de nieuwe omgeving, geluiden, andere kinderen en de liefdevolle pedagogisch medewerkers. Ook voor ouders is het vaak een spannende tijd, na een periode van hecht samen zijn is de tijd gekomen dat je weer aan het werk moet. Je vertrouwt je dierbaarste aan Amira kindercentrum toe, wij zullen dan ook met grote zorg voor u kindje zorgen.

Gezien zowel kinderen als ouders moeten wennen aan de nieuwe situatie worden er drie wendagen afgesproken.

De eerste wendag bestaat uit 1 uur wennen op de groep in het bijzijn van de ouders. Het is fijn om samen op de groep kennis te maken met de kinderen en liefdevolle pedagogisch medewerkers. Tevens geeft het de ouders de kans om te zien hoe de pedagogisch medewerkers met de kinderen omgaan, welke activiteiten er worden aangeboden etc.

De tweede wendag bestaat uit 3 uur wennen zonder ouders, deze wendag kan in de middag of ochtend plaatsvinden.

De derde wendag is van de ochtend tot 16:00uur, de kinderen draaien voor het eerst mee in het gehele dagritme.

Uiteraard wordt er bij elk kind gekeken of het opbouwen van de wendagen passend is. Sommige kindjes kunnen behoefte hebben aan meer wendagen, of een kleine opbouw in tijd, in overleg met ouders kan het ritme van de wendagen worden aangepast.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Openingsdag op 22 oktober

Op  22 oktober 2016 hebben wij een geslaagd openingsfeest gehad, met veel omwonenden en familie. Het was een gezellige dag met een hapje en een drankje. Voor de kinderen hadden wij meerdere spelletjes met prijzen [...]

Openingsdag

Vandaag 1 november 2016 hebben wij de eerste kindjes ontvangen. Het was een gezellige dag met lekker knutselen, liedjes zingen en dansen. Ook hebben wij een begin gemaakt aan de lampionnen voor sint maarten.

Stagiaire Seda

Deze maand is onze stagiaire “Seda” begonnen met haar leerperiode voor 1 jaar. Zij doet de opleiding Pedagogische medewerker en heeft veel plezier met de kinderen. Zij wilt na haar studie dan ook graag [...]