Buitenschoolse opvang Zaandam

Amira kindercentrum biedt voorschoolse opvang, buitenschoolse opvang en vakantieopvang aan voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Bij de buitenschoolse opvang halen wij de kinderen op van school. De opvang is vooral gericht op rust, zelfontplooiing en activiteiten.

Warme maaltijd

Na de schooldag en tijdens vakanties wordt er een warme maaltijd aangeboden. De warme maaltijden zijn voedzaam en gezond.

Activiteiten en ontspanning

Binnen Amira kindercentrum worden tijdens de schoolweken diverse activiteiten aangeboden. Door de diversiteit maken kinderen kennis met nieuwe activiteiten, leren zij nieuwe dingen en ondervinden zij waar hun persoonlijke kwaliteiten en interesses liggen. De activiteiten worden voornamelijk door pedagogisch medewerkers aangeboden. Mocht een externe partij een activiteit in de vorm van een workshop aan komen bieden dan worden ouders middels mail, whatsapp en/of nieuwsbrief op de hoogte gesteld.

Kinderen zijn nooit verplicht om mee te doen met een activiteit. Wij begrijpen dat kinderen moe kunnen zijn van een hele dag school en dat zij soms ook even ‘niets’ willen doen. Hier is ruimte voor op het kindercentrum: wij zijn van mening dat ‘niets doen’ ook nuttig kan zijn voor kinderen. Op deze manier kunnen zij ontspannen en bijkomen van een drukke dag. Dit toont aan dat een kind leert naar zijn of haar eigen lichaam te luisteren. Binnen het kindercentrum zijn er diverse plekken waar kinderen even tot rust kunnen komen, zoals de ‘hangplek’ met boeken en tijdschriften.
 
Voor de vakanties wordt er een vakantieplanning gemaakt. Hierbij worden activiteiten aangeboden binnen een thema, waarbij wordt geprobeerd uitstapjes hierop aan te laten sluiten. Ouders krijgen voor de vakantie de vakantieplanning via de nieuwsbrief en deze wordt opgehangen in de hal. Zo maken wij van elke schoolvakantie een feestje.

Voorschoolse opvang

Het is mogelijk om voorschoolse opvang af te nemen. Hier wordt uw kind opgevangen van 07.00 tot 08:00 uur. Uw kind wordt vervolgens vanaf Amira kindercentrum naar school gebracht. Dit is een voordeel wanneer u vroeg start met werken.

Ophalen scholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
OBS In ’t Veld – Rosmolenstraat 103, 1502 PE Zaandam
OBS Kogerveld – Perzikkruidweg 4, 1508 AW Zaandam
R.k. BS Paus Joannes – De Weer 25, 1504 BZ Zaandam
Evangelische Basisschool Het Schatrijk – Rooswijkplein 10, 1544 VZ Zaandijk
Chr. Daltonschool De Westerkim – Anna de Waalstraat 15, 1506 WW Zaandam

Wil je onze medewerkers leren kennen?

Ze stellen zich voor op onze Instagram pagina. Klik daarvoor op het Instagram icoon in onze footer.